Børnehjælpsdagen i Aarhus 1907

På Postkortets Dag i Kolding lørdag den 19. september 2015 fik jeg “overdraget” dette flotte postkort af Ib Jensens Skytte fra Ry:

BOERNEHJAELP
Postsendt 1907 fra Aarhus til Skovsgaard St.
Udgivet af Aarhus Kunsthandel. J.J.N. 1025

Kortets illustrationer på billedsiden giver erindringer tilbage fra Aarhus`  første Børnehjælpsdag i 1904. Adressesiden fortæller,  at brevskriveren har deltaget i Børnehjæpsdagen 1907, der på trods af megen regn blev en stor begivenhed i Aarhus og markeret på både Bispetorvet og Store Torv..

Brevskriveren Christiane skriver i sommeren 1907 til elektrikker  J.A. Larsen på Nørre Skousgaard pr. Skousgaard Station i Nordjylland:

”Har modtaget dit Kort, Du kan tro der er smukt ved Aarhus. Jeg er nemlig herinde en 4 Dage og i gaar var jeg i Riis Skov,  i dag ved Varna og Marselisborg Skov,  saa jeg faar min Cykle rørt.  Vi havde en vaad Børnehjælpsdag, uha. Nu maa jeg ogsaa snart til at vende Næsen hjem ad.

Hilsen Christiane

Du kommer vel snart hjem ogsaa”

 På billedsiden findes nederst til venstre Strøget ved Sct. Clemens Bro med optog, til højre herfor Bispetorvet med Aarhus Teater, mens de to nederste motiver helt til højre viser området omkring Domkirken. Resten af billederne viser givetvis datidens  Aarhuskoryfæer.

Her en notits i Aarhus-Posten fra den 1.6.1907:

“Aarhus-Posten” udsatte for nogen Tid siden en Cykle for den bedste Ide til Børnehjælpsdagen. Cyklen er i Gaar tildelt Adjunkt Møller for Ideen til et Molbooptog. Hr. Møller skænkede straks sin Gevinst til Børnehjælpskomiteen til Bortlodning på Børnehjælpsdagen.

Blandt indsamlerne på Børnehjælpsdagen 1907 var – jeg havde nær sagt naturligvis – også folketingsmedlem Peter Sabroe, der på daværende tidspunkt stadig boede i Aarhus..

Her vises endvidere et postkort, tegnet til Børnehjælpsdagen 1907 af tegneren Jens Ravnholm fra Aarhus.

Jens_Ravnholm22
Kortet ejes af Per Sørensen,
der har foreviget det på sin hjemmeside her
http://www.piaper.dk/postkortkunstnere/Postkortkunstnere_hovedside.htm

_______________________________________________________________________________

Børnehjælpsdagen
støtter anbragte børn (0-17 år), som bor på en døgninstitution eller hos en plejefamilie samt udsatte unge op til 22 år.

Formålet er at styrke deres potentialer og ressourcer og gøre dem mere parate til voksenlivet. Derfor afvikler Børnehjælpsdagen projekter og aktiviteter, der har fokus på børnenes kompetencer, mentale og fysiske robusthed.

Rødbyhavn på Lolland

Den lille havneby på Lollands sydkyst er for tiden på alles læber. Det er her mange flygtninge og migranter forsøger at komme ind i Danmark, nogle for at søge asyl her og andre for at komme videre til Sverige.

Det er store omvæltninger, der sker i den lille havneby. Og derfor skal denne uges postkort være derfra.

 8877z
 Rødby Havn. Havnegade
Ikke postsendt
E. L. Demuth, Næstved

Rødbyhavn  har kun små 1600 indbyggere og er beliggende på øens lavtliggende sydkyst. Den blev anlagt som havn til Rødby i 1912, og den nuværende færgehavn stammer fra 1963. Rødbyhavn har jernbane- og bilfærgeforbindelse til Puttgarden på øen Fehmarn i Tyskland, kaldet Rødby-Puttgarden.

Tog fra København mod Hamburg går via denne rute.

Fra Rødbyhavn er der 4 kilometer til Rødby, 44 til Nykøbing Falster, 60 til Vordingborg, 97 til Næstved og 163 kilometer til København.

Byens mest besøgte seværdighed er ubetinget feriecentret Lalandia, som ligger umiddelbart vest for byen ved Fehmarn Bælt.  Feriecentret har normalt over ½ million besøgende om året..

Rødbyhavn vil være udgangspunkt for den kommende faste Fehmarn Bælt-forbindelse til Puttgarden, som ventes færdig i 2021.

Der kan ses flere postkort fra Rødby og Omegn her

Er QXL tilbage på sporet?

Postkort til salg på DFF´s netsalgsside:
Juel
HOLMSLAND. Andelsmejeriet “Juelsminde”
Der er bud på kortet

Efter 2 måneders ørkenvandring har QXL smidt håndklædet i ringen og rullet deres nye auktionsside tilbage. Som de skriver i informationen til brugerne:

”Forandring burde fryde. Desværre har der på trods af omhyggelig planlægning og forudgående test været en række udfordringer med at få den nye platform til at fungere optimalt. 

Således er en række vitale funktioner ikke blevet overført fra den gamle til nye platform rettidigt. Fx er migreringen af kundernes historik fra gammel til ny platform ikke forløbet planmæssigt; det gælder fx ratings, køberes forudbetalinger, og ‘superlisteren’, der gør det muligt for store sælgere at sætte mange varer på auktion på en gang.

Vi har siden lanceringen arbejdet på højtryk for også at løse udfordringerne. Desværre har vi ikke kunnet løse de enkeltstående problemer med den hastighed, det er nødvendigt for at servicere vores kunder korrekt. Vi har derfor valgt at rulle qxl.com tilbage og genaktivere de to tidligere platforme qxl.dk og qxl.no. ”

Jeg vil sætte et stort spørgsmålstegn ved deres ”omhyggelige planlægning og forudgående test”. Det kan ikke være rigtigt, at den nye side er gennemtestet. I så fald ville problemerne have været åbenbare fra starten. Mere tyder det på, at de ikke har været i tilstrækkelig dialog med brugere undervejs i testen. Enten har QXL medarbejdere med meget lidt kendskab til IT eller også handler det om, at medarbejderne ikke forstår, hvad det er auktionsbrugere kræver og forventer af en moderne side.

Hvorfor QXL ikke har gjort brug af deres ekspertnet,  ambassadørerne, forstår jeg ikke. Hvad skulle da ellers være formålet med denne ordning, der har været med til at skabe bindeled mellem QXL og brugerne??

Nu mangler vi så besked på, hvad fremtidsplanerne er. Tilsyneladende er den gamle side snart kassabel. Og hvad så? Vil QXL inddrage brugerne næste gang. Og hvad er planerne for en ny side? Det ville pynte med en ordentlig information om forestående ændringer i god tid og med en tidshorisont.

Spørgsmålet er så, om QXL denne gang har mistet så meget blod, at siden ikke kan genvinde fordums styrke. På postkortfronten er jeg vidende om, at rigtig mange har forladt QXL og en del har smækket højlydt med døren.

QXL lider således stadigvæk af åndenød. Men noget tyder på, at det har været en rigtig idé at droppe den fuldkommen forvirrende nye side.

Jeg håber inderligt, at QXL har lært af de to måneders ørkenvandring.

Postkort til salg på QXL`s side:
viborg-jernbanegade
Viborg. Jernbanegade
Der er bud på kortet

—————

Lidt dagsaktuel statistik for så vidt angår oplagte danske postkort i dag den 7. september:

QXL- Danmark. 4.936 kort, budrate 2,2

QXL- Norge. 78 kort, budrate 0

Danfil – Dansk Filatelistforbunds netsalgsside: 4218 kort, budrate 2,0

Yah -. 975 kort, budrate 1,0

Danauktion – 74 kort. Budrate 0

Tradera Sverige – 226. Budrate 0,9

Det handler altså primært om QXL og DFF’s netsalgsside, der i dag har næsten dødt løb. Jeg følger udviklingen nøje den kommende tid.