M/S Queen Mary

7392z
Cunard (Rederiet). Queen Mary
Ikke postsendt
Printed in England
Peter Katholm. B. 834

M/S Queen Mary blev bygget i Skotland i 1934 og var dengang verdens næststørste passagerskib – efter søsterskibet Queen Elisabeth. Størrelsen var imponerende:  80.000 BRT,  311 meter lang og  79 meter høj.

Skibet blev navngivet efter den daværende engelske konge Georg V´s dronning Mary of Teck.

Skibet sejlede i perioden 1936-1967 mellem Southampton i England og New York i U.S.A.

Under 2. verdenskrig blev skibet anvendt som troppetransportskib mellem Australien/New Zealand og England med op til 15.000 soldater om bord.

Efter krigen fortsattes den transatlantiske passagertrafik, indtil konkurrencen med flytransporten stoppede rutetrafikken. Queen Mary blev oplagt i 1967 i Long Beach, Californien, hvor det i dag fungerer som hotelskib og museum.

Postkortet er for tiden til salg på QXL her

Østerbro. Svanholm Tivoli og Traktørsted

7316z
ØSTERBRO. Svanholm omkring 1915
Ikke postsendt

N.N. No. 190

Hvor Østerbrogade går over i Strandvejen på det yderste Østerbro i København lå i 1800-tallet et velbesøgt traktørsted,  Svanholm. Adressen var Strandvejen 12 og stedet var nabo til Svanemøllen. Til højre i billedet på postkortet var indgangen til Svanholm Tivoli med skydebane, karrusel og lignende forlystelser. På sommeraftener var de kulørte lamper tændt. Så var der musik og sang. Og masser af øl, brændevin, sodavand og kaffe. Her underholdt en del musikere fra Italien, hvoraf mange blev her oppe for altid.

På grunden blev der i 1929 opført etageejendomme af byggematador og trælasthandler Harald Simonsen (Erna Hamiltons far)

Ud fra bl.a. børnenes påklædning kan postkortet dateres til omkring 1915.

Se flere postkort fra Østerbro her