SAKSKØBING. Hotel Saxkjøbing. Lidt historie


SAKSKØBING. HOTEL SAXKJØBING
Ikke postsendtUdgivet af hotellet
L.J. Tryk, Saxkjøbing

 

Bygningerne som huser Hotel Saxkjøbing blev bygget omkring år 1800[, og den blev i 1835 “Kgl. Priviligeret Kro”. I 1897 indviede man en ny teatersal ved siden af den eksisterende bygning, hvor man siden afholdt både koncerter og revyer. Saxkjøbing Theater blev drevet frem til 1968, hvor salen blev inddraget i hotellet

Sidefløjen til hovedbygningen, hvor der oprindeligt var stald, blev i 1950’erne ombygget til krostue.

I 1970’erne blev hotellet udbygget med to selskabslokaler og en lejlighed til dem, der drev hotellet. På dette tidspunkt var der 18 fuldtidsansatte. I 1980’erne gik det tilbage for både byen og hotellet, og det blev omdannet til asylcenter og inventaret blev solgt. I 1990’erne åbnede man atter hotel og restaurant, men restauranten måtte lukke igen, mens hotellet fortsatte.

I 2006 købte Claus Meyer Hotel Saxkjøbing med plan om at genåbne restauranten med fokus på lokale råvarer. Restaurantens køkkenchef modtog i 2008 Det Danske Gastronomiske Akademis æresdiplom for initiativet med hotellet. Fra 2009 var Claus Meyer eneejer, men i 2010 kom forretningsmanden Ebbe Frahm til som medejer af hotellet. I 2011 gav hotellet et underskud på 1,9 mio. kr.

Her et stemningsbillede fra Torvet i Sakskøbing, hvor hotellet/restauranten ligger lige i nærheden

 


SAXKJØBING. Torvet
Ikke postsendt
15 * 10,5 cm.
Carl Christensens Boghandel Saxkjøbing. 92171 (Stender)

Her kan ses flere gamle postkort fra Sakskøbing og omegn