FREDERIKSHAVN. Bangsbo

 

FREDERIKSHAVN. BANGSBO
Udelt adresseside
Har værrt indklæbet
Ikke postsendt

Peter Alstrup. 2063

Bangsbo Herregaard var ved at forfalde omkring 1890, men da litteraten Johan Knudsen købte gaarden, skete der en opblomstring, der nærmest fik karakter af en litterær guldalder.

Før Johan Knudsen købte Bangsbo, advarede Herman Bang ham mod købet:

“Sådan en Rønne, det var – med Døre klistret ind, hvor der skulle være Vinduer og Stivere sat op ad den ene Længe og Høluge i Stuehusets ene Gavl og Elendigheden kiggende ud af Ruderne, der var skæve”.

Johan Knudsen, der forud herfor havde være redaktør af bladet “København”, lod sig dog ikke afskrække, men renoverede stedet og skabte det til et litterært parnas med bl.a. Ove Rode, Gustav Wied, Sophus Schandorph, Peter og Betty Nansen, Carl Ewald  og Agnes Henningsen.

Bangsbo, der kan dateres tilbage til 1364 har gennem tiderne haft 49 ejere. I dag er det ejet af Frederikshavn Kommune og er en del af  Nordjyllands Kystmuseum. Her er kulturhistoriske samlinger om søfart, om tekstiler og om frihedskampen. Og som noget ganske unikt, særprægede hårsmykker, fremstillet af menneskehår.

 


FREDERIKSHAVN. BANGSBO
Postsendt 1912

De to kort er til salg her