Østerbro. Svanholm Tivoli og Traktørsted

7316z
ØSTERBRO. Svanholm omkring 1915
Ikke postsendt

N.N. No. 190

Hvor Østerbrogade går over i Strandvejen på det yderste Østerbro i København lå i 1800-tallet et velbesøgt traktørsted,  Svanholm. Adressen var Strandvejen 12 og stedet var nabo til Svanemøllen. Til højre i billedet på postkortet var indgangen til Svanholm Tivoli med skydebane, karrusel og lignende forlystelser. På sommeraftener var de kulørte lamper tændt. Så var der musik og sang. Og masser af øl, brændevin, sodavand og kaffe. Her underholdt en del musikere fra Italien, hvoraf mange blev her oppe for altid.

På grunden blev der i 1929 opført etageejendomme af byggematador og trælasthandler Harald Simonsen (Erna Hamiltons far)

Ud fra bl.a. børnenes påklædning kan postkortet dateres til omkring 1915.

Se flere postkort fra Østerbro her